Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Respublikinė konferencija „Sveika gyvensena – kompetencijų reikšmė profesinėje veikloje“

2023 m. gruodžio 7 d. mūsų centre, pirmą kartą vyko respublikinė individualios priežiūros darbuotojo/slaugytojo padėjėjo mokymo programos mokinių konferencija „Sveika gyvensena – kompetencijų reikšmė profesinėje veikloje“, kurią organizavo Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras. 

Konferencijos tikslas – skatinti mokinius ugdyti(s) fizinį ir sveikatos raštingumą, socialinės – emocinės ir sveikatos gyvensenos pažinimo kompetencijas, bei skatinti domėjimąsi sveikos gyvensenos būdais, formomis ir galimybėmis socialinių/sveikatos priežiūros paslaugų srityse. Konferencijos viešnia, Ieva Pukelienė, patyrusi miško maudynių gidė ir teisininkė, sužadino dalyvių susidomėjimą savo pranešimu apie miško terapiją. Ji kėlė klausimą: ar miško terapija yra tik naujas gydymo būdas, ar tai – kūrybiškas požiūris į sveikatą. Pranešimas suteikė ne tik įžvalgų apie miško maudynių naudą, bet ir paskatino auditoriją suvokti miško terapijos gilumą. 

Konferencijoje dalyvavo 10 profesinių mokyklų. Mokiniai kalbėjo įvairiomis temomis: kaip fizinė būklė priklauso nuo fizinio aktyvumo ir sveikos mitybos, kodėl svarbu savivertė, emocijos ir pozityvus mąstymas gerinant gyvenimo kokybę, aptarė sąmoningumo, kultūros ir bendravimo įgūdžių poveikį bendraujant su aplinkiniais. Po renginio, pranešimus apibendrino ir nominavo Lietuvos socialinio darbuotojo asociacijos pirmininkė Jūratė Tamašauskienė. 

Komisija pranešimus vertino ir įvertino pagal kriterijus: Aktualiausias – Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras; Inovatyviausias – Kupiškio technologijos ir verslo mokykla; Kūrybiškiausias – Utenos regioninis profesinio mokymo centras. Kadangi Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras organizavo konkursą ir jame dalyvavo, tačiau nepretendavo į prizines vietas VPVPMC dalyvės: Rasa Baronienė, individualios priežiūros darbuotojo profesijos mokytoja Miglė Maniušytė, Mishel Kisin, slaugytojo padėjėjo profesijos mokytoja Lina Marcinkevičienė. 

Įdomiausi pranešimai buvo apdovanoti konferencijos rėmėjų (UAB Essity Lithuania TENA atstovybė, Nano šluostės /Raypath Nanosilver Technologija, Young Living) dovanomis. 

Konferencijos dalyviai: 

  1. Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras;
  2. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras;
  3. VšĮ Daugų technologijos ir verslo mokykla;
  4. Kupiškio technologijos ir verslo mokykla;
  5. Marijampolės profesinio rengimo centro, Kudirkos Naumiesčio skyrius;
  6. VŠĮ Telšių regioninis profesinio mokymo centras;
  7. Utenos regioninis profesinio mokymo centras;
  8. Kauno technologijų mokymo centro Vilkijos skyrius;
  9. VŠĮ Elektrėnų profesinio mokymo centras;
  10. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyrius. 

Individualios priežiūros darbuotojų profesijos mokytojų komanda

Konferencijos nuotraukas rasite čia: https://www.facebook.com/media/set?set=a.1092908702099151&type=3

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku