Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Fotografų praktinio mokymo užsiėmimai

Projektas finansuojamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis

 

JUNGTINIS PROJEKTAS „ĮGYK PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ SEKTORINIAME
PRAKTINIO MOKYMO CENTRE!“
FOTOGRAFŲ PRAKTINIO MOKYMO UŽSIĖMIMAI

 

Įgyvendinant jungtinio projekto „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“ (Nr. 10-025-J-0001-J02-00008) veiklas, Klaipėdos technologijų mokymo centro mokiniai pagal Fotografo modulinę profesinio mokymo programą 2023 m. lapkričio 27 d. – gruodžio 1 d. mokėsi Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre. Praktinius užsiėmimus vedė profesijos mokytojas Arnold Gedris.  

Pirmą dieną mokiniai pradėjo nuo darbo su belaidėmis blykstėmis. Fotografavo portretus ir mokėsi suvaldyti blykstes, bei pritaikyti visus jų privalumus, pagal paskirtį panaudoti greitąjį sinchronizavimo rėžimą.

Antrąją dieną mokėsi fotografuoti asmenis. Susipažino ne tik su technine fotografavimo dalimi, bet ir  bendravimo su modeliu, pozavimo elementų ir diskutavo apie aprangos stiliaus pasirinkimą, įtaka portreto nuotaikai, reprezentatyvumui.

Trečia dieną atrinkinėjo, vertino, reitingavo nuotraukas. Analizavo klaidas nuotraukose, išmoko matyti savo klaidas ir atrankoje pasirinkti geriausias nuotraukas. Toliau sekė nuotraukų redagavimas pagal jų stilių ir nuotaiką. Aptarė kaip dirbti su camera raw programa ir išnaudoti jos galimybes.

Ketvirta diena buvo skirta spausdinimui, mokiniai išmoko atskirti skirtingus fotopopierius. Prieš spausdinant nuotraukas atlikti atitinkamas korekcijas ir parinkti teisingus nustatymus spausdintuve. Atspausdinę nuotraukas, ruošėsi jų pristatymui.

Penktoji diena buvo skirta darbų eksponavimui, nuotraukų analizavimui ir visos savaitės praktinių mokymų refleksijai. Mokiniai pristatė nedidelę parodą publikai, pabrėždami ko norėjo pasiekti, kaip kūrė apšvietimą, dirbo su modeliu, kokias korekcijas atliko.

 

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku