Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Individualaus priežiūros darbuotojo ir interjero apipavidalintojo praktinio mokymo užsiėmimai

JUNGTINIS PROJEKTAS „ĮGYK PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE!“

INDIVIDUALAUS PRIEŽIŪROS DARBUOTOJO IR INTERJERO APIPAVIDALINTOJO PRAKTINIO MOKYMO UŽSIĖMIMAI

 

Įgyvendinant jungtinio projekto „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“ (Nr. 10-025-J-0001-J02-00025) veiklas, Utenos regioninio profesinio mokymo centro Individualios priežiūros darbuotojo specialybės mokiniai ir Elektrėnų profesinio mokymo Interjero apipavidalintojo specialybės mokiniai 2024 m. kovo mėn. 4 – 8 dienomis mokėsi Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre. Sėkmingai užbaigusiems mokymo užsiėmimus buvo įteikti praktinio mokymo pažymėjimai. 

Individualios priežiūros darbuotojo specialybės praktinius užsiėmimus vedė profesijos mokytojos Gitana Baranskienė ir Greta Širvelytė. Šie užsiėmimai vyko modulio „Socialinių paslaugų teikimas asmeniui pagal nustatytą poreikį“ planą. Mokiniai praktinius mokymus pradėjo nuo meninės veiklos taikymo galimybių įvairiose gyvenimo situacijose temos, gilinosi į asmeninį augimą ir savęs pažinimą taikant įvarius meno metodus, pavyzdžiui, piešimą ant vandens. Tuomet vyko gulinčio asmens perkėlimas iš lovos į neįgaliojo vėžimėlį taikant pagalbines priemones. Kitą dieną vyko konfliktų sprendimo socialiniame darbe analizė bri pažintis su LR teisės aktais, reglamentuojančiais Žmogaus teises ir lygias galimybes socialinių paslaugų sektoriuje. Trečiąją mokymų dieną buvo kalbama apie sėkmingo bendravimo formulę ir motyvacinio interviu taikymo socialiniame darbe. Buvo atliekamos su tuo susijusios užduotys. Vėliau buvo gilinamasi į emocinio intelekto ugdymą bei praktiškai išbandomi emocinį intelektą lavinantys žaidimai. Vėliau buvo demonstruojamas gulinčio asmens perkėlimas mobiliu elektriniu keltuvu ir paskutinė nagrinėjama tema – fizinis aktyvumas kaip sveikos gyvensenos pagrindas. Mokymuose dalyvavę mokiniai paruošė pristatymą refleksijos formatu.

Tuo tarpu Interjero apipavidalintojo specialybės praktinius užsiėmimus vedė profesijos mokytoja Viktorija Losikovaitė. Užsiėmimai vyko pagal modulį „Interjero dekoravimo projekto rengimas“. Mokymai prasidėjo nuo Skaitmeninio turinio kūrimo: interjero planų identifikavimas, interjero vizualizavimas. Mokiniai atliko užduotis su 3D modelio kūrimu – baldų ir apšvietimo parinkimą, bei kūrė vizualizacijas. Vėliau mokiniai mokėsi kurti aiškinamąjį raštą projektuojant interjerą pristatant jį Power Point programa. Galiausiai buvo gilintasi į itin aktualią temą – tvarumą interjero dekore – natūralių medžiagų ir antrinių žaliavų panaudojimas bei kompozicijų kūrimas interjere. Mokymų metų atliktos užduotys ir refleksija buvo pristatyti VPVPMC bendruomenei.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku