Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Kultūrinė edukacinė programa „Nepriklausomybės priklausomybės“

2023 m. lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro gimnazistams vyko interaktyvios edukacijos „Nepriklausomybės priklausomybės“. Jų tikslas – ugdyti moksleivių sąmoningumą, padėti suprasti realią priklausomybių žalą fizinei bei emocinei sveikatai, formuoti blaivaus ir sveiko gyvenimo nuostatas. Edukacijų metu buvo aptartos įvairios priklausomybės: pradedant toksinėmis medžiagomis (alkoholis, narkotinės ir kitos psichotropinės medžiagos), baigiant vykdomais veiksmais (lošimai, kompiuteriniai žaidimai ir „sėdėjimai“ telefonuose). Taip pat analizuojami faktoriai, didinantys riziką tapti priklausomu (šeimos istorija, genetika, santykiai su tėvais, psichinės sveikatos problemos, draugų ratas ir kt.).

 Edukacijos pavadinimas kilo norint apžvelgti toksinių medžiagų paplitimo kultūrą paskutiniais Lietuvos nepriklausomybės dešimtmečiais. 

Parengė Sabina Pranculienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku