Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

F-68 grupės mokiniai lankosi fotografijų parodose

Lapkričio 30 dieną F-68 grupės mokiniai Fotografavimo modulio metu aplankė tris fotografijų parodas, kuriose turėjo galimybę susipažinti su aktualiais šių dienų fotografais ir jų kūryba. Mokiniai nagrinėjo ir aptarinėjo fotografijų techninius sprendimus, kompozicijas, nagrinėjamas temas. Atkreipiamas dėmesys į fotografijų estetiką ir eksponavimo galimybes: spauda, erdvė, apšvietimas, pateikimas. Lankytos parodos:

Vilniaus fotografijos galerijoje Raimondo Urbono „Gyvenimas po stalu“. Parodoje šalia fotografijų rodomas trumpametražis dokumentinis filmas „Sepija“ (1991 m., trukmė – 16 min., režisierė ir scenarijaus autorė Aušra Lukošiūnienė, operatorius L. Karvelis). Būtent iš šio filmo pasiskolintas parodos „Gyvenimas po stalu“ pavadinimas – R. Urbono citata, kuria jis nusako anuometinę savo būklę ir situaciją kultūros lauke.

Antroji paroda Alvydo Lukio „Tai kas lieka“ galerija ,,Akademija". Šioje parodoje pristatomi trys darbų ciklai: „Tai kas lieka”, „Kompostas kaip natiurmortas” bei ikoniškoji „ARS BOTANIKA”. Menininko darbams būdingos minimalistinės priemonės,o temos gimsta iš domėjimosi kultūros antropologija, todėl dominuoja įvairios kultūros apraiškos, žmogaus veiklos pėdsakai.

Trečioji: Reginos Šulskytės „Dvidešimt septyni sugrįžimai“, „Prospekto“ galerijoje. Pasak parodos autorės, skaičius 27 siejamas su tam tikrais R. Šulskytės mamos gyvenimo etapais: 27 – jos gimimo diena, mamai buvo 27 metai, kai gimė fotomenininkė. 27 žymi ir serijos kūrinių skaičių. Kiekvienoje jos fotografijoje sugrįžtama į praeitį – pratęsti nebepratęsiamą, kažką iš praeities, nors ir nežinia kaip.

Informaciją parengė profesijos mokytoja Agnė Kanapienytė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku