Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Nuotolinė kultūrinio ugdymo pamoka apie J. Biliūno gyvenimą ir kūrybą

2023 m. lapkričio 28 d. gimnazijos skyriaus dvyliktokai dalyvavo nuotolinėje kultūrinio ugdymo pamokoje, kurios metu jos autorė ir vedėja, aktorė, režisierė ir rašytoja Birutė Marcinkevičiūtė (Mar) pristatė J. Biliūno gyvenimą ir kūrybą, remdamasi savo autentiškomis patirtimis kuriant spektaklį „Jis ir ji“ (J. Biliūno ir jo žmonos J. Janulaitytės-Biliūnienės laiškų ir kūrybos motyvais). 

Pamokos metu buvo akcentuojamas J. Biliūno gyvenimo patirčių, jaunatviškų išgyvenimų artimumas jaunajai moksleivių auditorijai, XX a. pradžios Lietuvos istorijos aktualijų atspindžiai rašytojo kūryboje (lietuviškos spaudos draudimo laikmetis, intelektualų pastangos išsaugoti lietuvių kalbą, tuometinės lietuviškos kultūros ir buities realijos). Pasakojimas buvo iliustruojamas filmuotais spektaklio „Jis ir ji“ fragmentais. Spektaklio forma – atvirlaiškių dialogas, kuriame papasakojama J. Biliūno ir būsimos jo žmonos J. Janulaitytės pažinties ir meilės istorija, J. Biliūno biografija, pasitelkiant jo kūrybos intarpus. 

Taigi, šios pamokos metu mokiniai turėjo galimybę dar kartą pamąstyti apie tai, jog ir šiandien aktualios J. Biliūno vertybinės nuostatos – jautrumas ir atjauta „mažajam“ žmogui, meilė artimui, pasiaukojimas tėvynei Lietuvai. 

Parengė Sabina Pranculienė, Roberta Trapenskaitė, Giedrė Trembo

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku