Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

NORDPLUS projektas Estijoje

2015 m. lapkričio 9-13 dienomis Estijos Viljandi regiono Vana-Voidu mieste vyko projekto Nordplus Junior: Innobridge II verslumo stovykla. Šioje stovykloje dalyvavo profesinių mokyklų mokiniai, atvykę iš šiaurės šalių: Suomijos, Švedijos, Farerų salų, o taip pat ir iš Pabaltijo: Lietuvos, Latvijos bei Estijos. Lietuvai atstovavo keturios mūsų centro pirmo kurso mokinės, kurios mokosi higieninės kosmetikos kosmetiko profesijos. Tai: Agnė Kuosaitė, Jekaterina Stepanova, Dalė Dragunaitytė ir Ugnė Stančiauskaitė. Mokines lydėjo matematikos ir informacinių technologijų vyresnioji mokytoja Laima Veličkienė bei ekonomikos ir verslo pagrindų mokytoja metodininkė Vaiva Ščitienė.

Mokiniai turėjo pristatyti namų darbą – paruošti savo šalies ir/ar savo profesinės mokyklos pristatymą anglų kalba. Keli estai verslininkai su mokiniais dalinosi savo verslo sėkmės paslaptimis. Mokiniai buvo suskirstyti į mišrias komandas dalyvauti verslumo rungtyse, kurių dėka tobulino anglų kalbos žinias, tokius įgūdžius, kaip: komandinis darbas, viešas kalbėjimas, savo nuomonės gynimas ir pan. Tuo tarpu mokytojai stebėjo savo kolegų darbą, t.y. kartu su estais mokiniais dalyvavo pamokose.

Laisvu nuo veiklų metu visi projekto dalyviai (tiek mokytojai, tiek mokiniai) turėjo galimybę susipažinti su kitomis Viljandi regiono mokyklomis bei jaunimo laisvalaikio klubu, įsikūrusiu buvusioje sovietinių ekskavatorių gamykloje. Vienoje iš mokyklų stiklo ir keramikos dirbtuvėse visi galėjo išbandyti savo meninius gebėjimus gaminant laimės sagą iš molio.

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku