Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

NACIONALINIS EKONOMIKOS EGZAMINAS

2018 m. kovo 13 d. nuotoliniu būdu pirmą kartą Lietuvoje vyko Nacionalinis ekonomikos egzaminas, kurį laikyti galėjo visi šalies piliečiai. Norintieji jį laikyti galėjo varžytis trijose kategorijose: moksleivių, studentų ir piliečių. Visiems reikėjo atsakyti į 29 testo klausimus ir į vieną atvirąjį klausimą. Pasak organizatorių, laimės tas, kuris greičiausiai ir geriausiai atsakys į visus klausimus. Tačiau egzaminas nepraėjo be nesklandumų: visiems strigo kompiuteriai, monitoriuose pasirodydavo klausimai ne iš eilės ir pan. Nors egzaminą buvo planuota vykdyti nuo 11 iki 13 val., tačiau dėl techninių nesklandumų organizatoriai jį pratęsė iki 18 val.

Ekonomikos ir verslo pagrindų profesijos mokytoja metodininkė Vaiva Ščitienė paragino savo 11 ir 12 klasių mokinius dalyvauti šiame egzamine. Norą laikyti nacionalinį ekonomikos egzaminą pareiškė 67 mokiniai iš 9 klasių. Deja, 21 iš jų nepavyko prisijungti dėl anksčiau minėtų aplinkybių, o 46 mokinių rezultatai buvo tokie:

  • į 1-5 klausimus teisingai atsakė 1 mokinys;
  • į 6-10 klausimų teisingai atsakė 10 mokinių;
  • į 11-15 klausimų teisingai atsakė 20 mokinių;
  • į 16-20 klausimų teisingai atsakė 13 mokinių;
  • į 21-29 klausimus teisingai atsakė 2 mokiniai.

Mažiausias teisingai atsakytų klausimų skaičius yra 5, o didžiausias – 21. Iš visų dalyvavusiųjų daugiausiai mokinių (7 mokiniai) teisingai atsakė į 13 klausimų.

Daugumai mokinių Nacionalinis ekonomikos egzaminas patiko, nes klausimai buvo ne teoriniai, o praktiniai, susiję su gyvenimiškomis situacijomis, verčiantys mąstyti. Tik apgailestavo, kad dėl techninių nesklandumų teko patirti šiek tiek streso. Reikia tikėtis, jog kitąmet organizatoriai pasirūpins, kad Nacionalinis ekonomikos egzaminas praeitų sklandžiau.

Parengė Vaiva Ščitienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku