Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

SLAUGYTOJO PADĖJĖJO DIENA

Šių metų lapkričio 30 dieną būsimieji slaugytojų padėjėjai susitiko su į centrą atvykusia viešnia Lina Gružinskiene. Ji atstovauja mūsų mokymo centrą remiančią firmą „Essity Lithuania“, kuri prekiauja „Tena“ šlapimo nelaikymo priemonėmis bei „Leukoplast“ medicininiais pleistrais. Atstovė vedė paskaitą „Šlapimo nelaikymo problemos sprendimui – pagalbinių priemonių pritaikymas gerai paciento savijautai“. Žinių įsisavinimo patikrinimui buvo organizuota viktorina, kurios metu teisingai atsakiusi į klausimą mokinė gavo praktišką rėmėjo dovaną. Pabaigoje Lina Gružinskienė  supažindino su Leukoplast gaminių panaudojimo galimybėmis.

Po informatyvių paskaitų vyko SL-2 ir TSL-2 grupių mokinių darbų pristatymas tema „Slaugytojo padėjėjas ir gera paciento savijauta“ bei diskusijos.

Būsimoji slaugytojo padėjėja, kuri jau dabar dirba medicinos įstaigoje ir bendrauja su pacientais, Ramunė Molienė taip pristatė būsimą profesiją ir slaugytojo padėjėjo indėlį padedant sveikti pacientui: 

„Viena perspektyviausių ateities profesijų ir ne vien pas mus, o visame pasaulyje yra slaugytojo padėjėjo. Slaugytojo profesija – tai kilnus drąsių žmonių pasirinkimas. Profesija,  reikalaujanti kruopštumo, atidumo, atsidavimo, bet kuriuo metu pamiršti savo nuovargį ir pacientui padėti užtikrinti gyvybines veiklas. Slaugytojo padėjėjas pacientui – tai psichologas, nuodėmklausys, sielos ramintojas ir advokatas. Būna ir taip, kad slaugytojo padėjėjas pacientui atstoja rankas ir kojas.

Gera paciento savijauta labai priklauso nuo slaugytojo padėjėjo darbo ir tarpusavio supratimo. Kaip ir slaugytojai, taip ir jų padėjėjai turi stebėti ir užtikrinti slaugą visose paciento gyvybinėse veiklose. Slaugytojo padėjėjui (ypač stacionare) tikrai tenka sunkus darbas, nes kiekvienas pacientas yra skirtingas. Skiriasi amžius, lytis, ligos eiga ir sunkumas. Net kalba kartais sukelia keblumų. Dėmesys, paguoda, net švelnus ir padrąsinantis žodis, pacientui suteikia saugumo jausmą. Slaugytojo padėjėjas užtikrins saugią aplinką, stebės sergančiojo kūno temperatūrą ir aplinkos pokyčius, kam reikia padės judėti, valgyti, kvėpuoti, pasirūpins jo asmens higiena. Tuomet ir paciento būklė bus geresnė, ligonis greičiau pasveiks.“

Parengė Lina Marcinkevičienė ir Gitana Baranskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku