Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Europos kalbų diena

2021 m. spalio 8 d. mūsų centre buvo paminėta Europos kalbų diena,  skirta Europos Sąjungos kalboms pagerbti. Šia proga Europos valstybėse organizuojami įvairūs renginiai, siekiant paskatinti mokytis kalbų, ugdyti pagarbą ne tik savo gimtajai, bet ir visoms Europos kalboms. 

Į renginį susirinko Gimnazijos skyriaus vienuoliktokai, kurie dalyvavo nuotaikingoje pamokoje. Jos metu susipažino su Europos Sąjungos kalbų įvairove, klausėsi lietuvių, anglų ir rusų greitakalbių, viktorinos metu atsakinėjo į linksmus klausimus... 

Direktorė Rita Pečiukaitytė papasakojo apie ES projektus, kuriuose dalyvauja mūsų centro mokiniai ir mokytojai, linkėjo pirmakursiams mokytis užsienio kalbų ir ateityje taip pat išvykti stažuotis į svečias šalis. 

Pavaduotoja ugdymui Sigita Kutienė pasveikino visus susirinkusius renginio dalyvius, kalbėjo apie tai, jog labai smagu, kai žmogus moka kalbėti ne tik gimtąja, bet ir užsienio kalba. Taip pat padeklamavo eilėraštį rusų kalba. 

Gimnazijos skyriaus vedėja Rita Matulevičienė kalbėjo apie tai, kad bendraujant labai svarbu ne tik tai, ką mes norime pasakyti, bet ir tai, kokia intonacija žodžiai yra ištarti. Ji teigė, kad kalbų mokėjimas vienija žmones, leidžia pažinti kitas šalis ir jų kultūras, taip pat paskatino gerbti ir puoselėti brangiausią − savo gimtąją kalbą.

Dėkojame visiems mokytojams ir mokiniams, kurie prisidėjo prie šio renginio. 

Ypatingai dėkojame šioms mokinėms: Danielei Bulkinaitei ir Agnei Misevičiūtei (už renginio vedimą), Gabrielai Kazarian (už skambinimą pianinu), Deimantei Kovaliovaitei (už rusų romanso atlikimą), Urtei Gudzikaitei (už eilėraščio deklamavimą).

Parengė rusų, anglų ir lietuvių kalbos mokytojos

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku