Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Nauja partnerystė: naudingos žinios ir patirtis

Š. m. balandžio 6 d. centre lankėsi VšĮ ,,Lauko darželis“ įkūrėjas Žilvinas Karpis. Būsimoms auklėms (A15 gr.) jis papasakojo apie tokio tipo darželio veiklą, misiją ir filosofiją.

,,Lauko darželis“ (gamtos darželis arba miško darželis) – vieta, kur vaikai iki 7 metų amžiaus beveik visą dieną aktyviai leidžia gryname ore ir gamtos apsupty: žaidžia, stato, laipioja, tyrinėja, klausosi, stebi, mokosi, ruošia maistą ir t. t. Čia vadovaujamasi nuostata, kad nėra netinkamo oro, yra tik netinkama apranga. Patalpų prireikia tik tais atvejais, kai oro sąlygos tampa per sudėtingos.

Vaikas ,,Lauko darželyje“ atranda save, natūralesnius ir šiltesnius santykius su aplinkiniais ir jį supančiu pasauliu, kuris užpildo vaiko prisiminimus spalvingais patyrimais ir teigiamomis emocijomis.

Tikimės, kad pasirašyta bendradarbiavimo sutartis praplės būsimųjų auklių baigiamosios praktikos atlikimo ir įsidarbinimo galimybes.

Parengė praktinio mokymo vadovė Rūta Varnienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku