Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

„Erasmus+“ – tai puiki galimybė tobulėti

Keturiolikai Centro mokinių, suskubusių pateikti prašymus stažuotei pagal projektą „Erasmus+ projektą Nr. 2020-1-LT01-KA116-077582 „PM mokinių ir personalo mobilumai 2020“, buvo suteikta galimybė išvykti į Italiją nuo 2022 metų kovo 28 d. iki balandžio 15 dienos. Drauge su mus lydėjusia Centro praktinio mokymo vadove Rūta Varniene į Apulijos regioną Gargano pusiasalyje, labai gražų miestą Lučerą (it. Lucera), vyko būsimi masažuotojai, renginių organizatoriai, socialinio darbuotojo padėjėjai, kosmetikė ir fotografas.

Buvome svetingai, šiltai sutikti bei apgyvendinti Karinės ir Mindaugo Lučkų, jau kuris  laikas dirbančių su „Erasmus+“ programomis Italijoje.

Vos įsikūrę savo puikiuose būstuose, vykome į ekskursiją link Adrijos jūros. Aplankėme Pieschiči (it. Peschici), Viestės (it. Vieste) ir kitus miestus. Buvome apžavėti gražių, istoriškai ir kultūriškai svarbių ne tik Italijai vietovių.

Tuomet jau kibome į darbus kiekvienas savo srityje. Socialinio darbuotojo padėjėjos atliko praktiką Lučeros senelių namuose. Masažuotojai ir kosmetikė dirbo grožio salonuose bei Lučeros futbolo komandos centre. Renginių organizatorės išbandė save kaip animatorės. Na, o fotografas įdomiai padirbėjo Fodžos (it. Foggia) miesto vietinėje televizijoje.

Vos įpusėjus stažuotei, vėl teko aplankyti įstabias, įsimintinas vietoves – Monte Sante Angelo, San Giovani Rotondo miestus kalnuose netoliese Adrijos. Pastarajame gyveno ir katalikų tikėjimą skleidė vienuolis Šv. Tėvas Pijus.  

Trys savaitės prabėgo akimirksniu. Dėkojame „Erasmus+“ už suteiktas naujas galimybes.

Raginame visus Centro moksleivius aktyviai dalyvauti tarptautinių projektų atrankose, vykti į stažuotes, nes tai – vienas iš būdų tobulinti savo socialines ir komunikacines kompetencijas.

Visos grupės vardu tekstą parengė būsimoji masažuotoja Jolanta Kaulakienė

 

  

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku