Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Erasmus+: „European mobility network for vocational training in floristry (VocFlo)“ (atnaujinta: baigiamasis projekto VocFlo partnerių susitikimas Slovakijoje)

Erasmus+ programos strateginių partnerysčių projektas
Projekto Nr. 2015-1-DE02-KA202-002460
Projektas vykdomas nuo 2015-09-01 iki 2018-08-31

Projekto partneriai:

Sächsische Bildungsgesellschaft für Umweltschutz und Chemieberufe Dresden mbH (SBG) (Vokietija, projekto koordinatorius)
Landesverband Sachsen des Fachverbands Deutscher Floristen (Vokietija)
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (Lenkija)
Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse (Čekija)
NTI-MMM (Norvegija)
Stredná odborná škola Pruské (Slovakija)
Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (Lietuva)

Projekto santrauka

ES siekia, kad iki 2020 m. darbingo amžiaus žmonių užimtumo lygis būtų 75%. Šiuo metu daugelyje Europos šalių ypač didelis jaunimo nedarbas. Viena iš jaunimo nedarbo priežasčių – daugumos šalių profesinio rengimo sistemos yra nutolusios nuo darbo rinkos poreikių, nesudaro sąlygų besimokantiems įgyti reikiamas profesines bei asmenines kompetencijas. Todėl ES ragina reformuoti profesinį mokymą, profesinis mokymas ir verslas turi bendradarbiauti tarpusavyje.

Projekte dalyvauja mokymo institucijos, rengiančios floristus, ir profesinės darbdavių asociacijos. Tikslas - sukurti pagrindus būsimai, į verslą orientuotai, profesinio mokymo sistemai floristikos sektoriuje. Projekto rezultatai: mokymosi rezultatų vienetų aprašai, metodinė mokymo medžiaga, mokymosi pasiekimų vertinimo bei pripažinimo metodai. Šie produktai bus kuriami glaudžiai bendradarbiaujant su floristikos sektoriaus profesinėmis asociacijomis. Projekto rezultatai bus išbandomi mokinių stovyklose, jų tinkamumas bus tikrinamas metodinių seminarų metu.

Siekiant užtikrinti rezultatų tvarumą ir perkėlimą į profesinio mokymo praktiką, bus kuriamas floristikos profesinio mokymo mobilumo tinklas, kurio dėka besimokantieji asmenys galės pasiekti norimus mokymosi rezultatus naudodami tarpvalstybinį mobilumą. Projekto rezultatai pagerins floristikos mokymo kokybę didins Europos profesinių kvalifikacijų skaidrumą, atvers galimybes stiprinti tarpvalstybinį mokymo bendradarbiavimą (mobilumą).

Projekto vykdymo eiga

2015 m. gruodžio 1-2 d. Drezdene vyko pirmasis projekto partnerių susitikimas. Jame dalyvavo projekto partneriai iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Norvegijos, Slovakijos bei Lietuvos. VPVDPRC atstovavo direktorė R. Pečiukaitytė, profesijos mokytojos V. Girdziušienė ir I. Leontjeva. Susitikimo metu kiekvienas partneris pristatė savo instituciją ir savo šalies profesinio rengimo sistemą, partneriai susitarė dėl tolimesnių projekto veiklų.

Susitikimo akimirkos

„Erasmus+“ strateginių partnerysčių projekto VocFLo partnerių susitikimas Vilniuje

 

2016 m. balandžio 26-27 d. Vilniuje, VPVDPRC, vyko antrasis projekto partnerių susitikimas. Į susitikimą atvyko 13 svečių iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Norvegijos ir Slovakijos. Susitikime dalyvavo ŠMM profesinio mokymo skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Sinkevičienė bei Centro profesijos mokytojai floristai ir administracijos atstovai. Susitikimo metu dalyviai diskutavo apie floristo mokymo programą, kompetencijas, kurias įgyja besimokantys, susitarė, kokie mokymosi rezultatų vienetai/moduliai (Units of learning outcomes) sudaro floristo kvalifikaciją. Dalyviai susitarė dėl tolimesnių projekto veiklų, svečiai susipažino su naujomis sektorinio praktinio mokymo dirbtuvėmis.

Susitikimo akimirkos:

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFLo partnerių susitikimas Varšuvoje

2016 m. spalio 10-12 d. Varšuvoje (SZKOLA GLOWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO) vyko trečiasis projekto VocFlo partnerių susitikimas. Jame dalyvavo VPVDPRC profesijos mokytojos Violeta Girdziušienė ir Irena Leontjeva. Susitikime taip pat dalyvavo partneriai iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Slovakijos bei naujas projekto partneris iš Olandijos. Susitikimo dalyviai diskutavo apie ECVET naudojimą floristo profesiniame rengime, kuris užtikrins profesinio mokymo sistemų skaidrumą, partnerių tarpusavio pasitikėjimą ir mobilumą profesinio mokymo erdvėje, pristatė parengtus projekto produktus, susitarė dėl tolimesnių projekto veiklų.

Susitikimo akimirkos:

Nuotraukų galerija:

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFLo partnerių susitikimas Nyderlanduose

2017 m. vasario 13-14 d. Zwolle mieste (Nyderlanduose) vyko ketvirtasis projekto VocFlo partnerių susitikimas. Jame dalyvavo VPVDPRC profesijos mokytojos Violeta Girdziušienė ir Gintarė Ščepanskienė. Susitikimo dalyviai pristatė parengtus/sukurtus projekto produktus, diskutavo apie būsimas projekto veiklas, susipažino su priimančiojo partnerio Groene Welle veikla.

 

Susitikimo akimirkos:

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFlo seminaras Čekijoje

2017 m. liepos 10-14 d. Čekijoje, Dečine, vyko mokytojų, dalyvaujančių VocFlo projekte, seminaras. Jame dalyvavo VPVDPRC profesijos mokytojos Stanislava Kareckienė ir Gintarė Ščepanskienė. Seminaro dalyviai susipažino su Dečino profesine mokykla (Stredni skola zahradnicka a zemedelska Antonina Emanuela Komerse), kuri turi ilgametę patirtį rengiant floristus, diskutavo ir mokėsi, kaip, naudojant ECVET principus ir įrankius, kokybiškai organizuoti bei įgyvendinti mokinių floristų mobilumą, kaip tinkamai parengti mobilumo dokumentaciją.

Laisvalaikiu dalyviai susipažino su Dečino architektūra bei nuostabia gamta.

 

Vizito akimirkos:

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFlo mokinių stovykla Drezdene

 

2017 m. rugsėjo 17-23 d. Vokietijoje, Drezdeno floristikos institute, vyko mokinių floristų stovykla.  Iš VPVDPRC į stovyklą vyko penkios  FL-22 grupės mokinės. Stovyklos metu dalyvės atliko profesinę praktiką.

Dalyvių įspūdžiai:

„Stovykloje dalyvavo floristo specialybės besimokančios moksleivės iš Vokietijos, Čekijos, Slovakijos, Olandijos ir Lietuvos. Iš viso 25 dalyvės. Buvome suskirstytos į penkias grupes. Kiekvienai grupei buvo skirtas 5 kv. metrų plotas, kuriame turėjome sukurti vaizdingą parduotuvės prezentaciją pagal paskirtą temą: kaimiškas, kalėdinis, jaunatviškas ir pan. Paruošėme po 10 puokščių, kurias pamerkėme į atitinkamus indus ir eksponavome parduotuvės stenduose. Šioje stažuotėje įgijome profesinės patirties, susipažinome su kitų šalių profesiniu mokymu  bei kultūra.“

Stovyklos akimirkos:

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFlo partnerių susitikimas Berlyne

2017 m. spalio 10-12 d. Berlyne vyko penktasis projekto VocFlo partnerių susitikimas. Jame dalyvavo partneriai iš Vokietijos, Čekijos, Slovakijos, Norvegijos, Olandijos, Lietuvos ir Lenkijos. Iš VPVDPRC vyko direktorė Rita Pečiukaitytė, profesijos mokytojos Violeta Girdziušienė ir Gintarė Ščepanskienė bei projektų vadovė Rita Damkauskienė. Susitikimo metu partneriai pasirašė susitarimą dėl Europos institucijų, veikiančių floristikos srityje, tinklo kūrimo bei įsipareigojo aktyviai dalyvauti šio tinklo plėtroje ir veiklose. Susitikimas vyko tarptautinės parodos IGA Berlin 2017 „Gardens of the World“ metu. Parodos lankytojams pristatytas VocFlo projektas.

„Erasmus+“ strateginės partnerystės projekto VocFlo seminaras Vokietijoje

2018 m. birželio 4-7 d. Vokietijoje, Drezdeno floristikos institute, vyko mokytojų, dalyvaujančių VocFlo projekte, seminaras. Jame dalyvavo VPVDPRC profesijos mokytojos Stanislava Kareckienė ir Nijolė Kutkienė. Seminaro dalyviai susipažino su ECVET nauda profesinio mokymo institucijoms, su ECVET įgyvendinimo etapais planuojant ir įgyvendinant mokinių geografinį mobilumą. Taip pat diskutavo apie mokytojo vaidmenį taikant ECVET bei atliko praktines užduotis.

Vizito akimirkos:

2018 m. liepos 12-13 d. Slovakijoje, Pruske mieste, vyko baigiamasis projekto partnerių susitikimas. Jame dalyvavo visi projekto partneriai iš Vokietijos, Čekijos, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Slovakijos bei Lietuvos. Iš VPVDPRC į susitikimą vyko direktorė R. Pečiukaitytė, profesijos mokytoja I. Leontjeva ir projektų vadovė R. Damkauskienė. Susitikimo metu dalyviai diskutavo apie įgyvendintas projekto veiklas, sukurtus intelektinius produktus, jų naudą partnerių institucijoms bei floristo profesiniam mokymui. Partneriai susitarė dėl projekto galutinės ataskaitos rengimo bei tolimesnio bendradarbiavimo.  

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskienė

Vizito akimirkos:

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Informacija teikiama šioje svetainėje atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 

 

Parengė projektų vadovė Rita Damkauskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku