Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Slaugytojų padėjėjų pamoka kitaip

Šių metų lapkričio 18 d. slaugytojų padėjėjai (SL-3/TSL-3 gr.) kartu su mokytoja Lina Marcinkevičiene lankėsi Valakampių socialinių paslaugų namuose. 

Tai socialinių paslaugų įstaiga, teikianti bendrąsias ir specialiąsias socialines paslaugas suaugusiems Vilniaus miesto gyventojams, turintiems proto / psichikos ir kompleksinę negalią. Šie namai įsteigti Vilniaus miesto tarybos 1992 m. sausio 16 d. sprendimu. Tai buvo pirmas bandymas Lietuvoje sukurti naujo tipo gyvenimo namus proto negalią turintiems asmenims.

Įstaiga, kurios vizija yra orus negalią turinčio asmens gyvenimas, sudarant sąlygas įsitraukti į visuomenės gyvenimą bei aktyviai jame dalyvauti, puoselėjant bendražmogiškas vertybes, taikant inovacijas ir siekiant nuolatinio tobulėjimo, paliko mokiniams didelį įspūdį. Jie buvo sužavėti darbuotojų profesionalumu ir ryšiu su šių namų gyventojais. Mokiniai džiaugėsi matydami, kiek daug įvairios veiklos turi Valakampių socialinių paslaugų namų gyventojai, pradedant nuo tapybos ir baigiant muilo gamyba. Šis apsilankymas buvo puiki proga mokiniams pamatyti slaugytojo padėjėjo darbą iš arti, o kai kurie išdrįso ir „pasimatuoti“ jį padedant maitinti gyventojus.

Parengė Laura Vardauskaitė (SL-3 gr.)

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku