Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

PASAULIS SKAITANTIEMS SAVAIP

Spalio 14 d. ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjos (IKI-2 gr. ir TIKI-2 gr.) bei socialinio darbuotojo padėjėjo (SD-12 gr. ir TSD-3 gr.) mokinės, lydimos mokytojų Sonatos Švabauskienės ir Gitanos Baranskienės, dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose Lietuvos aklųjų bibliotekoje.

Edukacinio užsiėmimo ,,Žmogus su negalia irgi gali“ metu mokinės susipažino su taktilinėmis knygomis, skirtomis mažųjų pasaulėžiūros ugdymui. Susipažinusios su šešių taktilinių knygelių herojais,  mokinės sužinojo, kaip jaučia aplinką žmogus, turintis regos negalią. Taip pat susipažino su lavinamosiomis užduotimis, skirtomis mažiesiems. 

Kūrybinėse dirbtuvėse „Išmok rašyti Brailio raštu“ mokinės susipažino su Brailio rašto sukūrimo istorija, neregių švietimu užsienyje ir Lietuvoje. Sužinojo apie šio aklųjų rašto pritaikymą lietuvių kalbai, knygų spausdinimo Brailio raštu pradžią Lietuvoje, su rašymui ir skaitymui reikalingomis priemonėmis. Praktinio užsiėmimo metu, besinaudodamos tam skirtomis priemonėmis, pačios rašė trumpą tekstą.

Diskusijų metu aptarė pozityvumo ir atvirumo skatinimą priimant kitokį bei aklųjų ir silpnaregių vaikų ankstyvąjį ugdymą.

Parengė profesijos mokytojos Sonata Švabauskienė ir Gitana Baranskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku