Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Vizualinės reklamos gamintojai: ar kada įsivaizdavote, ką galėtumėte sukurti, jei nebūtų jokių apribojimų?

Spaudos gamybos industrija šiuo metu gyvena intensyvių pokyčių laikotarpiu ir ji sparčiai žengia skaitmeninės transformacijos keliu. Norėdami būti „ant bangos“, vizualinės reklamos gamintojai (R-13 gr., TR-4 gr.) rugsėjo 22 d. dalyvavo BMK ir „Zuzu Print“ inicijuotame renginyje „Skaitmeninė transformacija“.

Sėkmę lengviau užsitikrinti tiems, kurie į ateitį žiūri strategiškai, siekia drąsiai diegti inovacijas, kuria naujus verslo modelius ir siūlo paslaugas, kurių stokoja konkurentai. Komercinė spauda pereina iš gamybos į paslaugų verslą, kur esminiu kriterijumi tampa vartotojų patirčių kūrimas. 

Skaitmeninė spauda, personalizuota pakuotė vaidina vis svarbesnį vaidmenį komercinės spaudos rinkos segmente. Renginio metu buvo pristatytos spalvotos skaitmeninės gamybos sistemos ar spaudos mašinos, siūlančios aukštą vaizdo kokybę ir leidžiančios turėti personalizuotą spausdinimą, o taip pat efektyviai ir greitai atlikti mažų tiražų užsakymus.

Pirmosios spaudos gamybos įmonės Lietuvoje taip pat žengia transformacijos keliu ir savo veikloje pasitelkia inovatyvias spalvotos skaitmeninės spaudos gamybos mašinas. Viena iš tokių įmonių – „ZUZU Print“, kuri mielai sutiko atverti savo gamybinių patalpų duris ir išsamiai papasakoti apie skaitmenines technologijas, sprendimus reklamos gamybos versle. Buvo įdomu pamatyti, kaip veikia ir kokias technologinių sprendimų galimybes teikia naujoji „Xerox Iridesse“ spaudos mašina, stebėti įrenginio galimybes bei išgirsti ekspertų įžvalgas apie besikeičiančią spaudos gamybos rinką. Atvykę į renginį jaunieji vizualinės reklamos gamintojai savo akimis įvertino „Xerox Iridesse“ galimybes: specialistai pademonstravo „Iridesse“ naudojamas 9 spalvas (CMYK, balta, auksinė, sidabrinė, skaidri, rožinė), supažindino su įrenginio programine įranga ir funkcionalumu, papasakojo apie maketų paruošimo specifiką tokiems technologiniams skaitmeniniams sprendimams.

Mokiniai su įdomumu stebėjo automatinį spaudos ar pakuotės pjovimo procesą su „Valiani Omnia“ stalu bei „Morgana“ BM5050 bukletų gamybos įrenginio su automatiniu vakuuminiu padavimu darbą, domėjosi, kaip vyksta brošiūrų, horizontalios orientacijos knygelių ar kitų unikalaus formato gaminių parinkimas ir susegimas. 

Parengė profesijos mokytoja ekspertė Daiva Motiejūnaitė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku