Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Siuvėjų išvyka į Panevėžio įmones AB „Linas“ ir „Devold“

Lapkričio 25 dieną SI-3 grupės pamokos vyko Panevėžyje. Džiugiai jaunąsias siuvėjas ir jų mokytojas pasitiko AB „Linas“ personalo vadovė. Ji pristatė gilias 60 metų įmonėje gyvuojančias lino audimo tradicijas. Nors patys lino verpalai atkeliauja iš kitų užsienio valstybių, įmonėje vis dar labai vertinama lietuviškų švelnių „rankų darbo“ technologija, kur linas nuglostomas visuose procesuose, taip suteikiant jam išskirtinę Lietuvoje pagaminto audinio kokybę. Moksleivės buvo supažindintos su lino dažymo, balinimo, minkštinimo, plovimo slėgimo induose, džiovinimo ir kitais lino audinio paruošimo procesais. Lino marginimo skyriuje buvo suteikta galimybė stebėti kaip audinys paruošiamas dažymui bei dalyvauti audinio marginimo procese 8 spalvomis. Apžiūrėti  lino audimo būdai: paprastas, žakardinis. Apdailos  skyriuje parodyti procesai kaip linui suteikiamos išskirtinės savybės: džinso efektas, atsparumas vandeniui, šviesos nepralaidumas, uodų atbaidymas... Moksleivės apžiūrėjo siuvyklą ir siuvamus gaminius.

Antroji SI-3 grupės aplankyta  įmonė „Devold“. Tai norvegiško kapitalo įmonė, Panevėžyje gaminanti beveik visą produkciją užsienio valstybėms. Su technologiniais procesais mokines supažindino siuvimo skyriaus vadovė. Grupė buvo supažindinta su modernia vilnonio trikotažo mezgimo, kokybės kontrolės, sukirpimo bei siuvimo įranga ir produkcijos pakavimo skyriaus darbais. Pademonstruoti audiniai, 2016 metais pasaulinėje parodoje pelnę inovatyvaus audinio vardą.  

Parengė SI-3 gr. moksleivė Rasa Kulvietienė, profesijos mokytoja metodininkė Alma Lenkaitienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku