Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Gegužės 31-oji – Pasaulinė nerūkymo diena

Kiekvienais metais gegužės 31 d. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) mini Pasaulinę dieną be tabako. Šios dienos minėjimo tikslas yra pabrėžti tabako gaminių vartojimo sukeliamas sveikatos problemas bei skatinti mažinti jų vartojimą.

Mūsų centre gegužės 29 d. taip pat vyko akcija – „Gegužės 31-oji – Pasaulinė nerūkymo diena“. Akcijos dalyviai stengėsi apsilankyti visose grupėse ir priminti mokiniams, kad verta mažinti ar atsisakyti tabako vartojimo, kuris didina širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų ir diabeto susirgimų riziką.  

Palaikiusiems šią gražią akciją buvo įteikti lipdukai, kuriuos sukūrė R-10 grupės mokinės Inga Ulinskaitė ir Gabrielė Blažienytė (vadovė mok. Daiva Motiejūnaitė).

Visi nerūkantys mokiniai buvo vaišinami saldainiais „Raudonoji aguona“, o rūkantieji buvo kviečiami bent vieną dieną susilaikyti nuo rūkymo.

Kad labai sunku atsispirti rūkymo įpročiui suprato ir drąsiai draugus ryžosi kalbinti prisijungti prie akcijos šie mokiniai: Tomas Jokubauskas (R-10 gr.), Inga Ulinskaitė (R10 gr.), Tadas Radavičius (SD-9 gr.), Miroslavas Kevra (AP-12 gr.), mokinių tarybos narės Evelina Adulčikaitė ir Sandra Čivinskaitė (VFL-23 gr.).

Dėkoju visiems dalyvavusiems moksleiviams bei mokytojoms Daivai Motiejūnaitei ir Gitanai Baranskienei, prisijungusioms prie akcijos vykdymo.

Paklauskime savęs: Kiek? Kaip? Kodėl? Aš prisidedu prie rūkymo mažinimo.

Rekomenduoju apsilankyti:   http://www.nerukysiu.lt/

Parengė

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Nijolė Malinauskienė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku