Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Vizualinės reklamos gamintojai lankėsi tarptautinėje parodoje „Baltic Fashion & Textile Vilnius“

2018 m. spalio 19 d. vizualinės reklamos gamintojo profesijos mokiniai (TR-1 gr.) kartu su profesijos mokytoja eksperte Daiva Motiejūnaite vyko į tarptautinę parodą „Baltic Fashion & Textile Vilnius“ aplankyti ekspoziciją „Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorius – integruota Pramonė“, kadangi Lietuvos aprangos ir tekstilės pramonė žinoma dėl aukštos kokybės standartų, lankstumo, o aprangos sektoriuje daugiau nei du trečdaliai įmonių taiko naujas technologijas ir inovacijas.

Parodoje TR-1 grupės mokiniai susipažino su naujausia įranga, technologiniais sprendimais, naudojamais tekstilės pramonėje, įvertino šių sprendimų tinkamumą reklaminei veiklai vykdyti.

Susipažino ir su technologiniais spaudos ant tekstilės paviršių sprendimais, kuriuos pristatė UAB „Kopijavimo sistemos“ specialistas Vytautas, atstovavęs RICOH gamintoją.

Mokiniai analizavo pasitelktas reklamos priemones ir būdus, kuriuos rinkosi parodos dalyviai. Taip pat diskutavo apie tai, kokius vizualinės komunikacijos būdus, programinę įrangą derėtų pasitelkti ir kokias reklamos gamybai tinkamas medžiagas pasirinkti siekiant gauti efektyvius sprendimus.

 

Toliau pateikiamos TR-1 gr. mokinių refleksijų ištraukos:

Parodoje „Baltic Fashion & Textile Vilnius 2018” didžioji dalyvių dalis pasirinko standartinius stendus t. y. tokius, kokius pateikė Litexpo parodų centras. Stendų apipavidalinimas taip pat buvo standartinis – reklaminiai pavyzdžiai, manekenai, kelios kėdės ir stalas. Žinoma, buvo dalyvių, kurie atsisakė standartinių stendų arba pasirinko standartinius stendus, bet juos dekoravo ar pasitelkė interaktyvias priemones jų pagyvinimui, pvz., Vilniaus dizaino kolegija stendą dekoravo šviečiančiomis raidėmis, Goldi – pasistatė judantį manekeną, Utenos trikotažas ekrane demonstravo savo gaminių kolekcijas, Introstyle stendą dekoravo subtiliais elegantiškais rudeniniais motyvais, o Natūralaus pluošto stendą papuošė tikromis pluoštinėmis kanapėmis. Parodoje daugiausia buvo baltų stendų, bet buvo dalyvių, kurie rinkosi ir kitokios spalvos stendus, pvz., Sparta ir Utenos trikotažas išsiskyrė juodos spalvos stendais su grafiniais elementais (infografika ar pieštomis iliustracijomis), CITEVE - Textile Technology Centre - gaivių šiltų spalvų horizontalių dryžių raštu.

Tarp dalyvių išsiskyrė JUKI stendas, kuris savo gaminių kilmei pabrėžti stendą apipavidalino japoniškais motyvais (sakuros medeliu) ir turėjo foto-sienelę, prie kurios parodos lankytojai galėjo fotografuotis ir laimėti prizą, ir Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos stendas, kuriame buvo interaktyviai demonstruojamas lino bei vilnos kelias. Subtilia žemės spalvų gama bei kuršių motyvais išsiskyrė ir Ars Major stendas, kuriame buvo pristatoma ekologiška namų tekstilė.

Apibendrinant galima teigti, kad parodoje trūko inovatyvių, šiuolaikinių sprendimų, atrakcijų, skirtų parodos lankytojams. Taip pat parodos dalyviams reikėtų labiau pagalvoti apie savo stendų apipavidalinimą – spalvas, vizualinių elementų išdėstymą, dekorą.

 Parodos nuotraukų galerija: >>

 Parengė profesijos mokytoja ekspertė Daiva Motiejūnaitė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku