Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Išvyka į Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto fotografijos katedrą

2018 m. kovo 29 d. F-56 ir F-53 grupės mokiniai su profesijos mokytoja Jogaile Butrimaite lankėsi Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto fotografijos katedroje. Juos sutiko katedros vedėjas Petras Saulėnas. Pradžioje fakulteto dekanė dr. Sigita Saulėnienė trumpai papasakojo apie mokyklos istoriją ir įkūrimą. Fotografija šiame fakultete įsikūrusi gan neseniai – prieš 5 metus. Šiuo metu šio dalyko mokosi apie 40 studentų, kaip minėjo P. Saulėnas, priimama studentų ne labai daug – 12-15 žmonių. Fakulteto patalpose mokiniai aplankė fotostudijas, susipažino su turima įranga. Vienas iš labiausiai įspūdį palikusių technikos įrengimų – būgniniai skeneriai, kurie būna naudojami ir NASA kosminėje stotyje JAV. Taip pat aplankė ryškinimo laboratoriją, kurioje pritaikyta speciali kondicionavimo sistema, o vanduo šildomas iki optimalios temperatūros, reikalingos geriausiam rezultatui išgauti. Taip pat paminėjo, kad visas inventorius ir reikalingos medžiagos mokymuisi studentams yra duodamos nemokamai. Didelį dėmesį skyrė P. Saulėnas paskaitai apie mokymosi šakos atsiradimą fakultete, kokiais principais buvo rengiamas mokymosi planas, pasakota, kad yra bendradarbiaujama su keliomis užsienio šalimis mainų programose. Taip pat mokiniai sužinojo, kad mokinių ir dėstytojų parodos rengiamos net kelis kartus per savaitę.

Po apsilankymo Kauno kolegijos J. Vienožinskio fakultete, mokiniai apsilankė ir POST galerijoje, kurioje buvo neseniai atidaryta paroda – analoginės fotografijos projektas „Camera Obscura“. Joje buvo ir fakulteto studentų, ir žinomų fotomenininkų darbai. Buvo aplankyta ir Fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus fotografijos galerija ir joje veikianti paroda. Tarp apsilankymų galerijose mokiniai suspėjo pamatyti ir šventėm pasipuošusią Laisvės alėją. Negalėjome neapsilankyti ir visiems gerai žinomoje Kauno spurginėje. Na o paskutinis objektas, kurį aplankėme, buvo Šv. Gertrūdos bažnyčia, kuri „pasislėpusi“ už siauro Laisvės alėjos bromo (giliai kiemelyje) ir yra žinoma bei matoma tikrai ne visiems miesto svečiams. Kelionė visiems labai patiko, buvo pasiekti visi užsibrėžti tikslai, taip pat mokiniai spėjo ir papramogauti.

Parengė F-56 mokinė Eglė Mekuškienė ir profesijos mokytoja Jogailė Butrimaitė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku