Versija neįgaliesiems Puslapio struktūra  

Kirpėjo specialybės mokiniai, bendradarbiaudami su fotografo specialybės antro kurso mokiniais ir pasitelkę į pagalbą būsimuosius kosmetikus, nusikėlė 100 metų į praeitį, prisiminė istorinius laikus ir parengė fotografijų parodą, atspindinčią unikalų anų laikų žmonių įvaizdį. Ruošdami parodą mokiniai ir mokytojai organizavo fotosesijas įvairiose istorinėse bei šiuolaikinėse Vilniaus erdvėse: aplankė Verkių rūmų parką, A. ir A. Tamošaičių galeriją ,,Židinys”, Rašytojų sąjungą, prekybos centrą „Europa“. Būtent šioje erdvėje – moderniame prekybos centre „Europa“ – puikiai išryškėjo fotografuojamų modelių išskirtinumas, elegancija, egzotiškumas, juk jie fotografavosi pasidabinę istoriniais rūbais. Fotografijų modeliais tapo centro mokiniai.

Modelių apranga, šukuosenos, makiažai ir aksesuarai fotosesijoms buvo parinkti preciziškai, kruopščiai apsvarstytas kiekvienas elementas, kiekviena smulkmena, nes stengtasi kuo geriau atskleisti anuometinės Lietuvos madas. Kai kuriems įvaizdžiams sukurti prireikė ne vienos ir ne kelių valandų bei mokytojų J. Čekanavičienės, I. Kurnevič, A. Pisarevskayos, R. Dovgialo, S. Tumienės konsultacijų, pagalbos.

Fotografų specialybės mokiniams šis projektas buvo didžiulis iššūkis. Jiems teko fotografuoti išvykstamojoje fotosesijoje ir naudoti studijos apšvietimą. Derinant tokį apšvietimą su natūralia ar patalpoje esančia dirbtine šviesa labai sudėtinga sukurti natūralumo įspūdį, tačiau fotografijos puikiai pavyko.

Šios parodos idėja kilo diskutuojant su centro direktorės pavaduotoja ugdymui Sigita Kutiene. Pagrindiniai jos tikslai – skatinti skirtingų specialybių mokinių bendradarbiavimą, domėjimąsi šalies kultūra, tradicijomis, ugdyti profesines kompetencijas. Ši paroda yra ir vienas iš centro projekto „Mūsų dovanos Lietuvai“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, renginių. Trys geriausi darbai bus eksponuojami nuolatinėje ekspozicijoje cento praktinio mokymo korpuso antrame aukšte.

Parodos atidarymas įvyko 2017 lapkričio 21 d.

Parengė mokytojai: Jogailė Butrimaitė, Roberta Trapenskaitė

  atvira informavimo konsultavimo orientavimo sistema      

Išsaugoti
Sausainiukų nustatymai
Naudojame slapukus siekdami užtikrinti, kad mūsų svetainėje gautumėte geriausią patirtį. Jei atsisakysite slapukų naudojimo, ši svetainė gali neveikti taip, kaip tikėtasi.
Sutinku
Nesutinku
Plačiau
Statistikos slapukai
Google Analytics
Sutinku
Nesutinku
Funkciniai slapukai
Cloudflare
Sutinku
Nesutinku
Adform
Sutinku
Nesutinku